КЕРІВНИЦТВО ТА ПРОВІДНІ СЛУЖБИ

© 2017. ТОВ "Світловодськпобут". All Rights Reserved.

   21 жовтня на базі ТОВ «Світловодськпобут» відбулася зустріч керівництва підприємства із головами ОСББ Світловодська та представниками депутатського корпусу міської ради.
     Генеральний директор теплопостачальної організації Сергій Московський пояснив, що мета зібрання – обговорити існуючі проблеми не тільки в контексті початку опалювального сезону, а й питання співпраці між конкретними ОСББ та «Світловодськпобутом».
     А поштовхом до проведення зустрічі стала відповідь профільного заступника Міського голови Максима Ільченка на пропозицію про створення спільної комісії для «допуску» деяких об’єктів житлово-комунального сектору міста до опалювального сезону, тобто комісійно оглянути будинки, які не готові, прийняти позитивне рішення і запустити, з рештою, тепло для всіх абонентів. Але міськвиконком не має бажання приймати в цьому участі, мовляв, то ваші відносини, а нас не чіпайте. 
    Цікаво те, що напередодні голови ОСББ мали зустріч з керівництвом міста, і, за їхніми словами, у підсумку отримали тільки годину втраченого часу.
 Стосовно готовності до наступного опалювального періоду, ситуація така: 196 будинків підключено до централізованого опалення, з них тільки у 43 підписано акти готовності до початку опалювального сезону. 14 будинків – фактично готові, бо зауваження були незначні, але чомусь «управителі» не допрацювали на 100 відсотків. Кількість будинків, «управителі» яких взагалі не зверталися до підприємства – 65! Що відбувається на внутрішніх мережах цих будинків, «Світловодськпобуту» невідомо. Тому, згідно постанови Кабінету Міністрів України, теплопостачальне підприємство має право не надавати послугу у разі неготовності споживача до опалювального сезону, відсутності акту про готовність об’єкта до опалювального періоду  та/або гарантійного листа із зобов’язанням взяти на себе відповідальність за перебіг опалювального сезону на своїх об’єктах.
    Часто виникає питання, мовляв, для чого ці акти взагалі, якщо все рівно тепло дасте, нікуди не дінетеся. Так, але є нюанси. Як пояснив заступник генерального директора з юридичних питань, є вже не одна судова справа, в яких керівники управляючих компаній намагаються перекласти відповідальність за аварії всередині будинків на ТОВ «Світловодськпобут», не маючи актів готовності своїх будинків. Є чіткі межі розмежування відповідальності, а правила, постанови та інші законодавчі нормативи мають виконувати всі. Варіантів для початку опалювального сезону у ваших будинках всього ДВА: або ви готуєте свої будинки відповідно до правил та отримуєте акти готовності, або у відповідності з постановою КМУ надаєте гарантійні листи, беручи відповідальність на себе.
  Наступний важливий момент, який цікавив представників ОСББ – невідповідність у певних квартирах чи помешканнях температурного режиму. Відповідь проста: якщо в одній квартирі все добре, а в іншій – ні, то це теж питання неякісно (або недостатньо) проведеної управляючою компанією підготовки будинку до опалювального періоду.
    Варто вже нарешті зрозуміти, що багатоквартирний будинок: це не 25 (для прикладу) окремих квартир, кожна зі своєю проблемою, а один неділимий майновий комплекс, одна одиниця. Просто рішення щодо його управління і ведення господарської діяльності приймають 25 (в даному випадку) співвласників. Проводьте збори, приймайте рішення, які будуть обов’язковими для виконання всіх співвласників.
   В ході зустрічі торкнулися ще декількох питань, які стосуються співпраці між підприємством та управляючими компаніями, але то окремі випадки і всі вони будуть розглянуті і вирішені згідно з чинним законодавством.
    Тим не менш, висновок, який винесли сторони проведеної зустрічі одностайний: якщо міська влада відсторонилася від проблем мешканців багатоквартирних будинків Світловодської територіальної громади, вирішити всі проблемні питання можна тільки за умови співпраці. Тому підприємство завжди готове надати необхідні консультації, поділитися досвідом вирішення тих чи інших проблем, допомогти усунути недоліки і технічні проблеми.
      Всім тепла і перемоги. Слава Україні!

Інформаційна служба ТОВ «Світловодськпобут»

Зустріч в «Світловодськпобуті»:

за умови співпраці можна вирішити всі проблемні питання