Опубликовано

05.10.2017

4 жовтня генеральний директор СП ТОВ «Світловодськпобут»
Сергій Московський провів у актовій залі адміністративного корпусу
зустріч із колективом підприємства.
Сергій Володимирович проінформував присутніх про те,
що під час засідання виконавчого комітету не було прийнято тариф
на послуги з опалення у місті Світловодську,
а отже – початок опалювального сезону може бути зірваний. 

   Більше того, абоненти СП не тільки не отримають вчасно тепла, а й втратять державну допомогу у вигляді субсидії, адже без тарифу неможливо провести жодні обрахунки та нічого передавати до відділу субсидіювання.

   Чому не можна працювати за старим тарифом? Тому що його не існує, так як змінилися принципи його утворення. Зокрема, відповідно до діючого законодавства, тариф повинен бути затверджений органом місцевого самоврядування. Якщо такого немає – підприємство не має права запускати тепло до системи.

   Більше того, як пояснив один із спеціалістів, аби не допустити «алчевська» (тобто, замерзання мережі і руйнування в подальшому), в системі циркулюватиме вода температурою 4-5 градусів. Все нібито нічого, але в цьому випадку холодна вода в батареях відбиратиме тепло із осель світловодців, які напевно що грітимуться електронагрівачами чи увімкненими газовими плитами.

   Начальник аналітичної служби висловила прикрість від того, що «високе» зібрання (виконком) навіть не захотіли слухати, просто принципово відмовилися, мовляв, нікуди ви не подінетеся.

   «Дійсно прикро, – продовжив Сергій Московський, – ми все зробили вчасно, витратили чимало часу, пішли на поступки комісії, яка перевіряла тариф, навіть у питанні скорочення штату працівників… І все це виявилося марним.

   Прикро, що ми залишилися фактично непотрібними ні міській громаді, принаймні її представникам, ні виконкому.

   Я вдячний кожному з вас за роботу, адже в напрямку підготовки до опалювального сезону в цьому році ми зробили набагато більше, ніж за попередні роки. Ми працюватимемо далі, будемо виконувати свої обов’язки і якщо станеться найгірше – то не з нашої вини».

   Заступник генерального директора Володимир Михайлик проінформував присутніх, що не зважаючи на досить важку ситуацію на підприємстві, сьогодні «Світловодськпобут» на третій сходинці серед кращих теплогенеруючих підприємств області. На першому місці Долиське підприємство, на другому – Власівка.

   До речі, селищний голова Власівки Анатолій Бабаченко був присутній під час засідання виконкому і намагався вгамувати «правдоборців», пояснюючи, що Власівка вирішила так: люди, які мають гроші, заплатять без питань, людей, які не мають грошей, захистить держава, надавши субсидію. Але ж думаючи про людей (споживачів), не можна забувати про підприємство та колектив, який на ньому працює. Нажаль, слова Анатолія Герасимовича на результат не вплинули.

   «Дійсно, – визнав В.Михайлик, – складається враження, що наше підприємство намагаються знищити».

   Голова ради трудового колективу Олександр Путілін запропонував колективу звернутися на Урядову Гарячу лінію зі скаргою про те, що Світловодський виконком порушує заходи з підготовки та проведення опалювального сезону 2017-2018, зокрема, в частині погашення боргів перед «Світловодськпобутом»  за спожите тепло. А мали це зробити до 29 вересня!

   Крім того ніхто чомусь не згадує про 14 мільйонів, які нашому підприємству виставили за відбір газу без дозволу у квітні та жовтні 2016 року. Пам’ятаєте, як «Нафтогаз» не підписував договори колишньому керівникові, депутати не хотіли давати дозволу Козярчуку на погодження нового директора, а місто замерзало. Тоді певні «дєятєлі» просто зірвали пломби і увімкнули тепло. Ціна цьому героїзму – 14 мільйонів грн. штрафних санкцій.

   «Доводиться констатувати, – резюмував Сергій Московський, – що сьогодні ми не економічне підприємство, а політичне. Проте заявляю з усією відповідальністю: знищити підприємство я не дам!»

Інформаційна служба СП ТОВ «Світловодськпобут».

Зображення

Поділитися

21
22