Світловодськ без централізованого опалення. А от Власівка продовжує опалюватись

 

  Міський голова Маліцький з якоюсь маніакальністю „насолити” „Світловодськпобутові”, „видає на гора” розпорядження, не сумісне із здоровим глуздом.

 

   2 квітня поточного року світ побачило розпорядження світловодського міськвиконкому за підписом міського голови Андрія Маліцького, яке напряму стосується завершення опалювального сезону населених пунктів нашої МТГ, які використовують для цього централізоване опалення. А це – місто Світловодськ і селище Власівка. Розпорядження це складається з трьох пунктів. Перші два варто процитувати дослівно. Третій – то таке: у ньому згадується заступник голови з питань ЖКГ Артем Фьодоров, мовляв, на нього покладається контроль над виконанням двох перших пунктів...

    Отже, пункт 1:

  „Закінчити опалювальний сезон 2020/2021 років, якщо протягом трьох діб середньодобова температура зовнішнього повітря становитиме 8оС”.

    І нижче пункт 2:

  „Теплопостачальним підприємствам, суб’єктам господарювання всіх форм власності – виробникам та виконавцям послуг з теплопостачання вважати закінченим опалювальний сезон 2020/2021 років у день, що є наступним після трьох діб із середньодобовою температурою зовнішнього повітря вище 8оС, але не пізніше 6 квітня 2021 року”.

  Прочитали уважно сей „перл”? Та, навіть, неозброєним оком видно, що він нагаптований із суцільних протиріч – мовляв, опалюйте, допоки середньодобова температура повітря три доби поспіль не перевищуватиме вісім градусів тепла. І тут же – припиняйте опалення не пізніше 6 квітня. Як це все логічно поєднати? А особливо, коли середньодобова температура навколишнього повітря від початку квітня, згідно зведень Світловодської гідрометеорологічної обсерваторії, не підіймалась вище 7,6 С...

   Напевне, тому, не збагнувши „мудрості” нинішніх світловодських керманичів, адміністрація СП-ТОВ „Світловодськпобут” вирішила діяти по закону, а саме по Закону „Про теплопостачання”, який щодо закінчення опалювального сезону один в один повторює пункт 1 розпорядження місцевої влади, а саме – про оті вісім градусів вище нуля протягом трьох діб.

Та не тут то було!.. На ранок понеділка, 12 квітня, бригади ВАТ „Кіровоградгаз” із сумними обличчями перекривали засувки подачі газу на котельні „Світловодськпобуту”. Сум їхніх облич пояснюється просто – хлопці-то місцеві і більшість з них мешкають із своїми сім’ями у квартирах з централізованим опаленням...

   „Тепер моя дитина мерзнутиме і в дитячому садку і повернувшись до додому – не зігріється”, - повідомив кулуарно один із газівників.

... Напевне, аби морально підтримати своїх підлеглих на місце перекриття засувок особисто прибув аж з Кропивницького радник голови правління ВАТ „Кіровоградгаз” Олег Довженко, а з ним – ще семеро начальників на двох автівках. На наше запитання до нього, чи усвідомлює керівництво його підприємства, що цим самим воно наражає світловодців на замерзання, адже, за прогнозами метеорологів, найближчими днями очікується похолодання, а то і сніг, Довженко відповів, що вони зобов’язані строго дотримуватися рішень органів місцевого самоврядування. У даному випадку - рішення світловодського міськвиконкому про отой самий фінал опалювального сезону „не пізніше 6 квітня 2021 року”. І крапка!

  До слова, у тому ж самому Кропивницькому та й і у Олександрії, яка віднедавна є районним центром, до якого входить Світловодськ, опалювальний сезон триває. І триватиме допоки навколишнє повітря не прогріється до отих середньодобових плюс восьми градусів протягом трьох діб. Значить, думають там про людей!

  А що у нас!? А у нас міський голова Маліцький з якоюсь маніакальністю „насолити” „Світловодськпобутові”, „видає на гора” розпорядження, не сумісне із здоровим глуздом – його виконати майже тиждень вагались навіть газівники.

  З „важким серцем” подачу теплоносія 6 квітня припинили і у медичних закладах Світловодської ЦРЛ, за винятком пологового відділення – там, на щастя, автономне опалення. Агов, хворі у палатах, вам не холодно!? А діткам у дитячих садочках?.. Тут не можна не згадати й школярів, для яких спочатку 5 квітня (понеділок) зробили уроки по 30 хвилин, бо 45-ть вони навряд чи б висиділи у холодних класах, а потім, взагалі – відправили на дистанційне навчання. Мовляв, мерзніть у своїх квартирах.

  І щодо „дистанційки”: Світловодськ начебто не в червоній ковідній зоні... Втім, як і Власівка. А за Власівку ми не випадково згадали. Там газові засувки тамтешньому постачальникові централізованого опалення, як і у Кропивницькому з Олександрією, поки що не поспішають перекривати – чекають на плюс вісім протягом трьох діб. В цьому зв’язку слід нагадати, що і Світловодськ, і Власівка – єдина територіальна громада з єдиним очільником – Андрієм Маліцьким. А раз так, можна сміливо стверджувати, що наяву його упереджене ставлення до „Світловодськпобуту” і подвійні стандарти.

  ... От тільки очорнення „Світловодськпобуту”, яке дозволило Маліцькому „набрати очок” для перемоги на мерських виборах, цього разу чітко покаже світловодцям у холодних квартирах, хто є хто.

Пилип Крейда