Опубликовано

04.11.2017

   3 листопада відбулося чергове засідання виконкому, на якому до розгляду було запропоноване питання про встановлення тарифу на опалювальний сезон 2017/2018 для абонентів СП ТОВ «Світловодськпобут».

   Доповідь начальника управління економіки Марії Дмитренко можна викласти наступними тезами:

   «Прислуховувалась до всіх підряд, врахувала всі зауваження.»

   «За два місяці тільки розмови, але ніхто так і не прийшов, не надав своїх розрахунків.»

   «Не приймати тариф у нас немає підстав, доопрацьовувати нема чого, ми вже опрацювали все (на світі)!»

   «Наш розрахунок економічно обґрунтований. А нести відповідальність за необґрунтований тариф я не хочу! Особливо в тому, що доведеться відшкодовувати з бюджету кошти за економічно необґрунтований тариф, коли «Світловодськпобут» подасть до суду»… і його виграє.

   Знову до присутніх звертався генеральний директор СП ТОВ «Світловодськпобут» Сергій Московський: «На сьогоднішній момент підприємство перебуває в стані прострації (невизначеної невизначеності). З одного боку, ми не знаємо, чи нам працювати далі, чи вже кидати все і розходитись хто куди. З іншого боку, номінації (ліміти) на газ отримані тільки на першу декаду (10 днів) листопада.

   На сьогодні ми маємо купу проблем фінансового плану і тариф – основна з них: ми не знаємо – як нараховувати, люди не знають – як платити (а соцзахист не знає, як рахувати субсидію). Як платити за газ для продовження опалювального сезону – теж не відомо.

   Далі підприємство просто відключать від газопостачання, і не з нашої вини.»

   Черговий перл видав М.Сопільняк, мовляв, не треба нас вчити, у всіх тут вища. Але в гароді кажуть: «Образование высшее – соображение ниже среднего». Про тариф від пана члена виконкому знову нічого…

   Більше того, декілька питань від Олени Михайлик до І.Козак (головної опонентки прийняття тарифу) довели, що пані Ірина, м’яко кажучи, «плаває» навіть в тому, про що говорить сама.

   Анатолій Бабаченко, власівський голова, запропонував включити до запропонованого проекту рішення пункт про проведення аудиту (який ніяк не сходив з язика іншого виконкомівця – О.Агапова) і проголосувати, аби розпочати нормальний опалювальний сезон. В свою чергу аудит проведе перевірку і, якщо будуть виявлені порушення, підприємство відшкодує зайві кошти споживачам. Козярчук підтримав пропозицію і поставив на голосування. Дивно, але сам Агапов, в числі інших, за пропозицію не проголосував.

   Питання не проголосовано, тарифу немає.

   Післямова: Що ж, як кажуть розумні люди, у всьому треба шукати позитивні сторони. Наприклад, робити висновки. І вони, висновки, прості: цього разу абсолютно всім і кожному стало зрозуміло, що більшій частині виконкому абсолютно «паралельно» на потреби мешканців міста, адже завдання у них одне – зупинити підприємство і, штучно влаштувавши колапс із опаленням, звинуватити в цьому когось іншого. Скоріше за все, знову Козярчука, враховуючи те, як настійливо депутати на черговому прямому ефірі нав’язували місцянам думку про те, що за все в місті несе відповідальність міський голова (а вони не ходять на сесії і не виконують свій громадянський обов’язок, бо Козярчук «бука» і вони «обідєлісь»?) Хіба не маразм?

   В результаті цього політичного маразму мешканці міста стають заручниками класичної ситуації, коли одні «не могуть», інші – «не хотють»: без тарифу НАК «Нафтогаз України» не дасть лімітів на подальше проведення опалювального сезону, і підприємство зупиниться; за умови прийняття низького (економічно необґрунтованого) тарифу «Світловодськпобут» не назбирає коштів для проплати за газ для виділення нових лімітів, і підприємство знову ж таки зупиниться. Який би варіант за нас не вибрали обрані нами ж депутати чи виконком (з вини Козярчука, «єстессєнна»), у нас проблеми, шановні світловодці.

   Позитив: маємо яскравий приклад свідомої радості за свідомий вибір, чи не так?

Інформаційна служба СП ТОВ «Світловодськпобут».

Поділитися