Опубликовано

30.10.2017

Станом на 17.00 30 жовтня опалення подано до 90% споживачів,
загальна кількість яких на сьогоднішній день становить
244 багатоквартирних житлових будинків,
63 ­– приватних будинки,
63 будівлі бюджетних установ та організацій
і одна релігійна організація. 

   Наразі тривають ремонтні роботи по усуненню аварійних ситуацій.

   Варто зазначити, що, не зважаючи на «галас», який штучно піднімають навколо питання опалення зацікавлені особи, в цьому році колектив СП ТОВ «Світловодськпобут» встановив свого роду швидкісний рекорд по запуску теплоносія, починаючи від моменту прийняття рішення про старт опалювального сезону – 5 діб! Раніше цей термін складав від 8 до 21 дня.

   Проте, велика кількість випадків – несправність внутрішньобудинкових мереж, які знаходяться на балансі жетлово-експлуатаційних підприємств. Більше того, «колеги» жеківці ніяк не можуть навести лад в своїх мережах і без попередження то скидають, то наповнюють внутрішньобудинкові системи водою самовільно.

   Це означає, що постійне коливання води в системі призводить до падіння тиску в мережі і, відповідно, котлах, що призводить до аварійної ситуації, а також – збільшення використаного газу для прогріву нової кількості води.

   Мало того, що керівники ЖЕКів не допускають працівників СП до внутрішніх мереж, вони ще й шкодять підприємству та, відповідно, споживачам тепла. І раптом на одній із нарад у «білих стінах» звучить унікальна фраза: «ЖЕКи до опалення готові, «Світловодськпобут» - ні, а тепло подано на 95%»… Це як? Якщо тепло подано на 95%, шановні, то не дійшло до батарей мешканців воно через те, що ЖЕКи, м’яко кажучи, зовсім не готові. Наприклад, будинок по М.Грушевського (Калініна), 3, де ще й досі «завоздушені» стояки.

   «Ми розуміємо, що питання опалення стоїть гостро, – говорить генеральний директор СП ТОВ «Світловодськпобут» Сергій Московський, – в моєму помешканні теж температура близько 10°С. Проте, я прошу мешканців міста поставитися до ситуації з терпінням і розумінням. Максимум тепло до будинків, які страждають через певні аварійні ситуації, надійде до кінця тижня (робочого). Мінімум – в більшості будинків тепло з’явиться вже завтра ввечері.

   З поривами, які, так би мовити, в компетенції ЖЕКів, трохи складніше – тільки 53% будинків житлового фонду перевірені нашими працівниками. Але і тут ми готові йти на будь-які компроміси, аби в батареях світловодців якнайшвидше з’явилося тепло!»

   Станом на 17.00 теплопостачання відсутнє у будинках по вул. Приморська 20, 42;

Закамінна 7;

Героїв України 17, 49, 58, 60, 62, 64-а, 64, 68, 76;

Бойка 2а;

Конька 1, 2, 18, 20, 27, 31;

М.Жмайла (Кірова) 5, 7;

М.Лисенка 17;

Б.Дніпровський 8, 10, 12, 14;

М.Грушевського 18 та приватних будинках по вул. Солов’яненка, Липівській, Пушкіна.

   Увага, перелік може змінюватися залежно від виникнення чи ліквідації аварійної ситуації.

   Сподіваємося, що зазначені будинки зникнуть з цього «холодного» списку якнайшвидше.

   Окремий випадок – «будівлі-боржники». Наприклад, буд. №94 по Героїв України, який належить КП «Карат». Борг КП перед «Світловодськпобутом» сягає близько 270 тисяч грн. і поки не буде розрахунку – не буде тепла. Хоча, тут є питання, адже більшість кімнат в цьому будинку – орендовані і орендарі сплачують кошти кожного місяця. Невже не вистачає на оплату рахунків?

   П.С.: На останок варто зазначити, що ліміти на першу декаду листопада з території усієї Кіровоградщини на сьогодні має тільки «Світловодськпобут». Проте, враховуючи, що на послуги «Світловодськпобуту» не має економічно-обгрунтованого тарифу,  ці ліміти можуть стати останніми, якщо не буде розрахунку за газ.

Інформаційна служба СП ТОВ «Світловодськпобут»

Поділитися