Опубликовано

10.01.2018

   Новорічні свята практично закінчилися і життя поступово повертається до жорсткої буденності зі своїми справами, акцентами та нагальними питаннями. І старими проблемами…

   Бурхливі засідання виконкому, з точки зору стороннього спостерігача чи пересічного світловодця, залишилися, зима триває, тепло в батареях є – все ніби то нормально.

   Щоправда, є поодинокі випадки, коли тепло в окремих квартирах нижче встановленої норми і люди, не розуміючи певних речей, скаржаться на роботу «Світловодськпобуту». Певні речі полягають в тому, до будинку «заходить» труба з теплоносієм однієї температури для всіх. А питання окремих квартир – це питання до житлово-експлуатаційних контор. Тим не менш, якщо комісія встановлює факт ненормативної температури – підприємство в обов’язковому порядку проведе перерахунок. Просто звертатися треба не до «Веселки» чи спільноти у ФБ, а офіційно до абонентського відділу «Світловодськпобуту».

   Отже, як сказано вище, зима триває, тепло в батареях є… От тільки питання – чи надовго?

   Тариф, прийнятий на одному із останніх засідань виконкому у минулому році не є економічно обґрунтованим – про це відомо і тим, хто був «за», і тим, хто був «проти». Попередження представників підприємства на безкінечних виконкомах та комісіях, що рано чи пізно низький тариф призведе до неприємних наслідків – були проігноровані. Говорити про те, що це робилося з метою «завалити» підприємство вже набридло: хто хотів – зрозумів, хто не хоче – йому все рівно. Але, як кажуть у народі, рано чи пізно коза прийде до возу. І вона вже на підході…

   Сьогодні підприємство майже повністю відключене від електропостачання на підставі листа (точніше, цілого стосу листів) від енергетиків, де зазначено: «вашим підприємством не виконуються умови договору в частині оплати рахунків за електричну енергію…ПрАТ  «Кіровоградобленерго» вимагає виконати з (такого-то моменту) об’ємів споживання до рівня екологічної броні.»

   Ще один «лист щастя» надіслало до підприємства НАК «Нафтогаз України» через Світловодське УЕГГ, в якому зазначено, що через несплату за спожитий газ у грудні в розмірі 3 483 346 грн. ми пропонуємо вам відключитися, або будете відключені примусово. При чому терміни були (УВАГА!!!) 11 грудня.

   Хтось там каже, що в нього батареї холодні? Ні, це ще не холодні. Запитайте у мешканців Сміли, що на Черкащині – от у них холодні! Там коза таки прийшла…

   А ще хочуть дивідендів (ібо євроінтеграція!) і відремонтованих доріг.

   Дякувати Богу, вдалося зберегти колектив і погасити перед Новим роком заборгованість із заробітної плати майже за 5 місяців.  Більше того, станом на сьогодні виплачена більша частина заробітної плати за грудень 2017 року і сплачено ЄСВ. Тільки податку на доходи фізичних осіб до бюджету міста сплачено 1,1 млн. грн. Ось вам дивіденди!

   А от з дорогами складніше. Тим не менш, генеральний директор Сергій Московський запевняє – як тільки бюджет сплатить борги за гуртожитки «Добробуту» та вільні приміщення (у сумі більше 4 млн.грн.) – дороги будуть відремонтовані за тиждень. Звісно ж, за умови сприятливої погоди.

   Хоча є ще один варіант: «Шановні мешканці такого-то будинку. Адміністрація СП ТОВ «Світловодськпобут» не має можливості проводити ремонт систем теплопостачання у зв’язку із відсутністю коштів на відновлення дорожнього покриття!»

   В свою черго підприємство звертається до різних інстанцій, в тому числі, до губернатора Кіровоградщини, міської влади, депутатського корпусу, намагаючись пояснити ситуацію і попереджаючи про можливі наслідки. Допоки чекаємо хоч якоїсь реакції.

Прес-служба СП ТОВ «Світловодськпобут»

Поділитися