Недільний форс-мажор на вечір понеділка подолано. Осад залишається

 

   Хтось, з турботою про свій будинок, злив гарячу воду з мереж всередині, не усвідомлюючи (чи навпаки, усвідомлюючи), на який ризик він наражає будинки усього району, що обслуговує котельня №2

 

   У неділю, 14 лютого, на котельні №2 склалася аварійна ситуація з двома основними її котлами – надвечір цього дня у них стрімко почав падати тиск. Що призвело до розриву вивідних труб. Котли екстрено було зупинено.

   Негайно на місце прибула аварійна бригада Віктора Грищука. Вимушені були перервати залишок вихідного дня і генеральний директор „Світловодськпобуту” Сергій Московський, його перший заступник Андрій Зінченко і головний інженер підприємства Анатолій Могильний, які безперервно перебували на котельні майже добу – допоки наслідки аварійної ситуації не були подолані.

   Попереднє припущення, що причиною аварії міг стати порив тепломережі, не підтвердилося – коли усі засувки колекторів, які ведуть до кожного будинку було перекрито, тиск у котлах почав зростати. Тож єдиною причиною виявився несанкціонований перезапуск внутрішньої тепломережі в одному з будинків.  Тобто, злиття гарячої води з внутрішньобудинкової мережі з послідуючим її наповненням.

   Поки аварійники лагодили розірвані труби, температуру у мережі підтримував резервний котел, подаючи у неї воду, розігріту до 35 градусів – все для того аби не допустити перемерзання комунікацій, що при нинішніх сильних морозах могло статися за лічені години.

   І вже на вечір понеділка котельня №2 увійшла у сталий режим своєї роботи.

   Натомість адміністрація СП-ТОВ „Світловодськпобут” настійливо закликає мешканців не чинити самовільного втручання у роботу внутрішньобудинкових тепломереж – не наражати таким чином на ризик охолодження мешканців як свого будинку, так і будинків поряд. Пам’ятайте про це!

Прес-служба