Міська влада і „Світловодськпобут”: зустріч без гиркання

 

   Майже годину тривала означена зустріч. До честі сторін, на ній не знайшлося місця огульним обопільним звинуваченням. Бо ж негода таки єднає!

 

   Невдовзі, як Андрія Маліцького було обрано на міського голову Світловодська, між ним і гендиректором СП-ТОВ „Світловодськпобуту” Сергієм Московським було домовлено про регулярні зустрічі (принаймні, два рази на тиждень) – задля обговорення питань і вирішення проблем, пов’язаних з централізованим опаленням. Спільними зусиллями їхнього вирішення... Бо ж, як зазначає Московський, йому би дуже хотілося, аби Маліцький, який, волею виборців і у чималій мірі, – завдяки безупинній критиці роботи цього теплогенеруючого підприємства – із горластого активіста перетворився на очільника територіальної громади, ставши, таким чином, розважливим господарником, нарешті дійшов висновку, що підприємством керують не рвачі, які сплять і бачать, як би їм пограбувати цю саму громаду. І що у них - спільні інтереси у вигляді надання якісної послуги з централізованого опалення населенню, бюджетним установам тощо.

  І що ж ми врешті побачили? А те, що міський голова, вперто не бажаючи виростати з „коротеньких штанців” крикливого а-ля поборника „покривдженої” громади, перетворив у прямому ефірі на ЮТ’юб-каналі ці зустрічі на те, що йому найбільш звично - на шельмування й критиканство теплопостачальників. Сам же Московський на цих рандеву ставав таким собі хлопчиськом для биття, змушений увесь час доводити, що він не „верблюд”. А підприємство натомість, опиняючись щоразу сам-на-сам, було вимушене самотужки долати всі економічні та тарифні виклики. Аж тут – ще й погодні виклики.

... За прогнозами синоптиків, найближчими днями температура повітря має опуститися нижче п’ятнадцяти градусів. У свою чергу, це передбачає концентрації спільних зусиль „Світловодькпобуту” і міської влади. Тому-то на адресу Світловодської міської ради Сергій Московський 11 лютого направляє Андрієві Маліцькому офіційне запрошення взяти участь у спільній нараді 12 лютого в актовій залі підприємства. Тут її учасники, на тлі наближення аномальних, за понад 20-ти градусів морозів, мали би „закопати „сокиру війни”. Хоча б, на відповідний період „закопати”.

   І ось сталося... На означену годину означеного дня на місце проведення зустрічі прибули і перший заступник міського голови Василь Кореняк, і заступник голови з житлово-комунальних питань Артем Фьодоров, і начальник УЖКГ Андрій Самоляк. Сам же міський голова аж ніяк не зміг своєю присутністю „окрасити” цю зустріч - він вимушений був відволіктися на більш важливу подію, як на його розсуд – на звільнення начальника міського управління освіти Світловодської ОТГ Геннадія Френкеля від своїх обов’язків, що викликало, відтак, освітянський бунт, який у прямому ефірі у Фейсбуці взявся висвітлювати тутешній „Спілберґ” – голова депутатської фракції „Слуг народу” у міськраді Максим Букуменко... Що ж, міський голова сам вирішує більш важливі питання життєдіяльності громади. Але за те, що він відгукнувся, уповноваживши на зустріч у „Побуті” таку представницьку делегацію - окрема йому величезна дяка!

... Майже годину тривала зустріч. До честі сторін, на ній не знайшлося місця огульним обопільним звинуваченням. Бо ж негода таки єднає!.. За словами Московського, у Світловодську 70 відсотків житлового сектору не готові протидіяти належним чином грядущим морозам – тож, конче потрібна обопільна координація зусиль з боку і теплопостачальників, і управляючих компаній з обслуговування будинків (і ОСББ, у тому числі), і, звісно, міської влади. Натомість Самоляк, розуміючи злободенність моменту, висловив готовність міської комуналки у разі гострої потреби надати допомогу теплопостачальникам у царині безперебійного постачання централізованого теплоносія до помешкань й офісів споживачів. Цю готовність, попри складність поточного періоду – надходження до міського бюджету, у порівнянні з аналогічним часом минулого року, скоротилася утричі – підтвердив і віце-мер Кореняк. Бо ж, за його словами, безпекова складова мешканців міста є і залишається пріоритетною для міської адміністрації.

  „Нехай таке об’єднання зусиль відбувається на тлі природних викликів. Буває... Але це дає підстави для сподівань, що дана зустріч стала початком конструктивного діалогу між нашим підприємством і міською владою, до якої, схоже, приходить розуміння спільності наших інтересів”, - виказав на завершення зустрічі свій обережний оптимізм Московський.

Віталій Асауленко