Сергій Московський про актуальне

Опубликовано

31.10.2018

Сергій Московський про актуальне: початок опалювального сезону, тарифи та не надто теплі батареї

Про початок опалювального сезону


Опалювальний сезон 2018-2019 років СП-ТОВ "Світловодськпобут", попри всі негаразди і непорозуміння, розпочало менше ніж за 24 години від прийняття відповідного рішення виконкому, встановивши таким чином новий рекорд за всі часи існування теплогенеруючих підприємств Світловодська. Це сталося завдяки злагодженій роботі засновників СП-ТОВ "Світловодськпобут" та колективу підприємства, якому вдалося підготувати мережі, котли, траси тощо до повноцінної роботи.
"Ми зі свого боку зробили все можливе і неможливе, - говорить генеральний директор СП-ТОВ "Світловодськпобут" Сергій Московський. – Завдяки дієвим заходам з боку засновників, були отримані номінації на газ до першого листопада. Працівники підприємства завершили вчасно всі підготовчі роботи і теплоносій було вчасно подано до світловодських будинків."
Але приємність даного досягнення була зіпсована бездіяльністю комунальних підприємств, які не спромоглися привести до ладу внутрішньобудинкові мережі. ЖЕКи не підготували свої будинки, тому тепло дійшло не до кожної квартири. Можливо, жетлово-експлуатаційним конторам варто брати приклад з ОСББ, які завчасно підписали акти готовності будинкових мереж до подачі тепла.
"Я черговий раз хочу подякувати за роботу своєму колективу, - додає Сергій Володимирович, - цим чудовим людям, які, попри тримісячну затримку заробітної плати, нехтуючи інтересами власних сімей, подбали про комфорт мешканців міста."

 

Про тариф


Варто нагадати, що заборгованість із заробітної плати виникла через існуючий економічно не обґрунтований тариф на теплопостачання. Приймати ж новий виконавчий комітет Світловодської міської ради черговий раз (за рік!) відмовилися минулого тижня.
"На жаль, - констатує гендиректор "Світловодськпобуту", - деяким членам виконкому визнати економічну доцільність нового тарифу не дозволяють виключно політичні та мізерно-особистісні інтереси. Принаймні ніякої логіки їхня позиція не має." 
Враховуючи останнє подорожчання газу, яким передбачена ціна для підприємств ТКЕ у розмірі 8361,85 грн., найближчим часом тариф знову доведеться корегувати. Проте проблема стосовно оплати за газ досить гостро постає вже сьогодні. 
Зокрема, з першого листопада (завтрашнього дня) СП-ТОВ "Світловодськпобут" не має номінацій на газ, що фактично унеможливлює подачу теплоносія до споживачів.
"Нами підготовлено необхідний пакет документів, - говорить Сергій Московський, - включаючи додаткові угоди, для отримання номінацій на газ на листопад 2018 року і сьогодні наш представник перебуває в НАК в Києві. Поки що чекаємо результатів. Можливо, вже на вечір ми будемо з газом."

 

Про автономне опалення


Не зважаючи на купу судових рішень на користь СП-ТОВ "Світловодськпобут" про незаконні дії виконкому у площині надання дозволів на відключення від системи централізованого опалення деяких споживачів, виконком і надалі продовжує дурити, (вибачте, вводити в оману) довірливих світловодців. Навіть застереження працівника юридичної служби апарату виконавчого комітету ні до чого не призвело – ті самі люди, які не приймають економічно обґрунтований тариф, продовжують підписувати рішення про відключення мешканців міста від систем ЦО. Світловодці, окрім незаконного рішення, отримують судові "розбірки" і втрачають свої кошти.
А потім люди, які отримали "фейкові" дозволи чомусь збираються на так званий мирний мітинг біля "Світловодськпобуту", а не виконкому, який їх ошукав…
До речі, навесні цього року підприємство направило 83 абонентам рекомендації стосовно встановлення індивідуальних засобів опалення, так як опалювати їхні будинки "Побуту" економічно недоцільно. З них лише 6 змогли скористатися рекомендацією, а це всього 7%.

 

Пряма мова


Наприкінці розмови Сергій Московський звернувся до мешканців міста-абонентів Світловодськпобуту: "Підводячи підсумок, хочу черговий раз висловити захоплення своїм колективом, чудовими працівниками, з якими я маю честь працювати, адже ми провели колосальну роботу, за яку не отримали заслуженої винагороди – заробітної плати.
До того ж, хочу перепросити у мешканців міста-абонентів СП-ТОВ "Світловодськпобуту" через те, що батареї у ваших домівках не надто теплі – нам доводиться працювати у технічному режимі. Це вимушений крок у зв’язку з неприйняттям економічно обґрунтованого тарифу на послуги з опалення.
Запевняю вас, що зі свого боку ми зробимо все залежне, аби зберегти тепло у ваших домівках!"

Поділитися