Опубликовано

13.10.2017

   Вчора, 12 жовтня, в адмінбудівлі пройшло так зване розширене засідання депутатської комісії з питань ЖКГ та комвласності, на порядку денному якого стояло питання про перспективи початку опалювального сезону. 

   Участь у засіданні комісії, в числі інших запрошений та зацікавлених осіб, взяли представники СП ТОВ «Світловодськпобут» на чолі із генеральним директором Сергієм Московським.

   Все традиційно почалося з чергового «я не вкугсе, пацани!» – голова згаданої депутатської комісії Сергій Волохов заявив, що він про тариф нічогісінько не знав, бачити його не бачив, тож чи не хочете ви, пане Московський, розповісти нам все від початку до кінця.

   Відверто кажучи, оці «невкугсе» вже почали викликати гикавку – як можна бути «невкугсе», коли тільки про це й торочиться останні півтора місяці? Це треба сидіти у підвалі із відром на голові! Хоча, згадайте виконком – пронизливий вереск Сопільняка долає будь-які перешкоди.

   Сергій Володимирович ще раз терпляче повторив: все було подано у встановлені законодавством терміни на розгляд виконкому та оприлюднено в засобах масової інформації. Як казав класик: «імєющій глазки да увідіт!».

   Довго виступав голова бюджетної комісії Юрій Лукинський, який сам собі задавав питання і тут же на них відповідав, констатуючи, що тариф прийняти можна було б, але не можна бо…не можна. І підвів риску: «Я правильно кажу? Правильно!»… Хто «маладєц» – я «маладєц»!

   Людмила Павловська черговий раз вражала присутніх перлами мовлення: «Вони або неуки, або злочинне угруповання, ще й людину з облдержадміністрації «прівлєклі», щоб нас залякувати!» Ото Кузьменко порадіє таким відгукам…

   Сергій Московський не витримав тієї балаканини і коротко поінформував присутніх: «Ліміти газу є, підприємство готове до опалювального сезону на 100%! Потрібен тільки тариф. Але він має бути економічно обґрунтованим, якщо високе зібрання не хоче, аби місто замерзло вже у грудні (коли не буде можливості заплатити за газ, який нині відпускається помісячно!).

   Наприклад, колишній тариф мало того, що законодавчо недійсний сьогодні, ще й був економічно НЕобгрунтований станом вже на 2012 рік. Щодо Павловської та Козак – вони мають право на свою думку, але вона суб’єктивна і, до того ж хибна. А стосовно тимчасового тарифу – такого не передбачено в законодавчому полі».

   На цьому керівник «Світловодськпобуту», вибачившись перед високим зібранням, відкланявся, зауваживши на прощання: «Нам потрібен тариф. Готові до будь-якого. Але без тарифу починати опалювальний сезон не можна!».

   Напевно, хтось тут зрадів, мовляв «додавили» і зараз «впаримо» за копійки… Ні, так не буде. Далі стосунки перейдуть суто у юридичну площину, і тариф або буде економічно обґрунтованим, або місцевий бюджет отримає чималу «діру».

   А до виступу (чи на плаху) запросили керівницю управління економіки виконкому Марію Дмитренко, якій влаштували те, що у студентів має назву «солоний огірок» – кожен бажаючий може спробувати «завалити» доповідача питанням з місця. За кожне питання без відповіді ¬– йому «мінус», тобі «плюс».

   Варто визнати, що Марія Іванівна трималася досить добре, тому з часом почалося щось на кшталт: а можна те саме, тільки у віршах, а ще з акцентом мешканців північної Полінезії..? Та навряд чи їй це допоможе, адже ще на самому початку депутат С.Волохов дещо зловтішно зауважив, що до Марії Іванівні є зауваження, а тому буде прийнято відповідне рішення. Як думаєте, про що то він?

   Завершуючи, Пані Дмитренко зауважила: «пропонуйте свої варіанти, адже ви можете встановити будь-який тариф. Просто закон вимагає одну маленьку дрібницю – тариф має бути економічно обґрунтованим, інакше відшкодовуватиме місто». Фактично те ж саме сказав присутнім Сергій Московський раніше.

   Зрештою комісія дійшла висновку черговий раз «повісити» відповідальність на міського голову, зазначивши в резолюції засідання: зобов’язати міського голову включити опалення вчасно, запровадити/прийняти на виконкомі (мабуть, вже сьогодні) тимчасовий тариф та розробити, прорахувати і підготувати для затвердження основний робочий тариф.

   В принципі, абсолютно не дивина для світловодців: депутати черговий раз прийняли рішення, яке самі не мають поняття, як можна реалізувати, але їхня позиція незмінна – «Ми рішаємо – ви робите. А як – то ваші проблеми!». Отже, сьогодні буде цікаво і весело, після чого буде не менш цікаво, але, скоріше за все, зовсім сумно.

   Тож, спостерігаємо за розвитком подій разом.

Інформаційна служба СП ТОВ «Світловодськпобут».

Поділитися